Carnaval

carnaval

Carnaval is een feest dat van oorsprong Christelijk is. Het vindt dan ook nog steeds altijd plaats op de zondag, maandag en dinsdag, waarna de vastentijd begint. Deze vastentijd duurt dan 40 dagen. Het is afgelopen op aswoensdag. Tegenwoordig koppelt echter bijna niemand carnaval meer aan het Christendom. Carnaval is een traditie, waarin iedereen ofwel verkleed, ofwel in een plaatselijke kiel, de straat op gaat. Op de straten is dan feest. Zo vindt er altijd een carnavalsoptocht plaats, waar verschillende mensen al hun passie laten zien voor hun gemaakte praalwagen. Hiermee beginnen ze vaak al ver van tevoren, zodat zij een perfecte praalwagen kunnen laten zien bij de optocht. Carnaval is een feest voor jong en oud. Voor de kleine kinderen worden er vaak spelletjes georganiseerd en is de optocht natuurlijk ook heel leuk. Voor de oudere jeugd en de volwassenen draait het feest om het bij zijn. Carnaval wordt vooral gevierd in het Zuiden. Als je dan aanwezig bent bij het feest in je eigen dorp of stad, is het een kwestie van mensen tegenkomen die je kent om daar dan vervolgens mee te gaan feesten.

Kostuums

In verschillende gebieden waar Carnaval gevierd wordt, is het de bedoeling dat je verkleed komt. Hiervoor kun je natuurlijk een Carnaval kostuum kopen. In zo’n speciale winkel is vaak alles te verkrijgen wat je wil. Je kan daar kleding kopen die je van top tot teen verkleed maakt. Denk hierbij aan de kostuums zelf, maar ook aan pruiken, sieraden, schoenen, make-up (schmink) en hoeden. Je kostuum zelf kun je dus kopen, maar ook van alles om dit aan te vullen. In de winkel is er ook zo’n groot aanbod aan kostuums, dat je zelfs elk jaar opnieuw kunt slagen. Zo kan je elk jaar een nieuwe outfit kopen, zodat je niet elk jaar er hetzelfde uit ziet.

Inspiratie voor kostuums

Waar kan je dan aan denken voor zo’n Carnaval kostuum? Je zou bijvoorbeeld een onesie van een dier aan kunnen trekken. Door dit af te maken met schmink door bijvoorbeeld snorharen te maken, heb jij een super origineel kostuum. Natuurlijk is dit slechts een suggestie. Voor Carnaval kan je alles zijn wat je wil. Laat je innerlijke kind naar boven komen. Wat wil je zijn? Een piraat, een dief of een kok? Of ga je toch als Pippi Langkous. Je kan alles kiezen wat je wil, want je moet er uiteindelijk je eigen feestje van maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *